Verbeteren van de huid

Huidverbetering is een stap verder dan verzorgen. Je huid is een levend orgaan en kan onder normale omstandigheden prima veel dingen zelf regelen. Door de voeding die je binnen krijgt, geef je de huid van binnenuit voedingstoffen en bouwstoffen toegediend via de bloedbaan. De huidcellen kunnen zich daardoor vernieuwen en talgklieren kunnen samen met de zweetklieren een beschermend laagje vormen op de huid. Door allerlei processen kan dit verstoord raken. Denk aan verkeerde gezichtsreiniging, centrale verwarming, airco, slechte voeding, stress, te lang in de zon, roken etc. Je zult de huid dan een handje moeten helpen. Wanneer je alleen de tekorten in de huid wilt aanvullen spreek je van huidverzorging. Huidverbetering is iets anders. In dit geval ga je de tekorten aanvullen en de huid een stapje harder laten werken. Bijvoorbeeld de celdeling activeren, de huid blijft er fris uitzien. Door een hogere celdeling versnippert opgehoopt pigment waardoor pigment vlekken vervagen. De doorbloeding activeren, zodat de huid een boots krijgt. De aanmaak van collageen en elastine activeren waardoor rimpels verminderen. De huid voelt steviger aan en heeft meer weerstand tegen invloeden van buitenaf. Een verstoorde talgklierafscheiding veroorzaakt een verandering in weerstand van de huid. De talgklieren raken ontstoken en de huid ziet er onrustig uit. Dit zijn kenmerken van een acne huid. Ook deze huid is goed te behandelen. Met huidverbetering zet je als het ware de handrem op het huidverouderingsproces en huidproblemen worden in de levende lagen aangepakt. Huidverbeterende behandelingen zijn:

  • Acne behandeling
  • Zuurstof behandeling
  • Bio peeling
  • Micro Needling
  • Pigment verhelderen
  • Verwijderen van couperose

 

Acne behandeling

Acne is een huidaandoening waarbij de talgklieren vergroot zijn en meer talg afscheiden. De talg dikt in, waardoor de talg afvoergang verstopt raakt. Bepaalde bacteriën in de talgklier krijgen vrijspel door de afsluiting. Het gevolg hiervan zijn ontstoken rode verhevenheden in de huid. De talg bereikt onvoldoende het huidoppervlak, waardoor de zuurgraad van de huid wordt aangetast. Bacteriën op de huid krijgen eveneens de kans toe te slaan. Hierdoor ontstaan ontstekingen met pusvorming. Het is belangrijk dat de talgafvoergangen open blijven om te voorkomen dat er ontstekingen ontstaan. Tijdens de acne behandeling wordt hier zorgvuldig aandacht aan besteed. Daarnaast is het belangrijk dat de talgproductie wordt verminderd door de juiste product keuze zowel tijdens de behandeling als voor thuis. Tijdens de behandeling bepalen we de soort acne en maken we een behandeling. Je krijgt een thuisadvies hoe je jouw huid verder moet behandelen voor een optimaal resultaat. We verwijderen tijdens de behandeling comedonen (zwarte puntjes), papels (witte bultjes) om nieuwe ontstekingen te voorkomen . Daarnaast worden de pustels (ontstekingen) verwijderd. Je huid wordt nabehandeld met een fruitzuur om wondjes te sluiten en om de zuurgraad van de huid te verlagen. Hierdoor krijgen bacteriën minder kans nieuwe ontstekingen te veroorzaken. Je gaat weer naar buiten met een dagcrème met SPF 30. Duur 30 minuten.

Ik ben lid van de ANBOS en sta ingeschreven als acne specialist.

Maak een afspraak

Zuurstof behandeling

Deze behandeling laat een fantastische verbetering zien van de huidvitaliteit, revitalisatie en hydratatie. De behandeling verbetert de aërobe werking van cellen, de herstelmechanismen en het regeneratieve vermogen van de huid.Zuurstof is essentieel om de doffe en verouderde te verjongen en rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Als je huid ademt, zal alles wat je daarna doet op het gebied van huidverzorging nog betere resultaten geven. Wanneer je huid geen zuurstof bevat, vernauwen de bloedvaten, waardoor de huid minder goed functioneert. Een droge en/ of doffe huid maakt onnodig jaren ouder en zorgt ervoor dat de gebruikelijke huidverzorging minder of helemaal niet zijn werk kan doen. Duur: 60 minuten.

De behandeldoelen zijn de huid voorzien van moleculaire zuurstof in alle huidlagen, het normaliseren van de vochtbalans, verhogen van de aanwezigheid van collageen en elastine, activeren van het celmetabolisme, stimuleren van de bloedcirculatie, activeren van het herstel van de epidermale cellen en het verminderen van roodheid en ontstekingen.

maak een afspraak

Bio-Peeling

Bio-Peeling_Treatment_cb0f42b85ddea1b70bba51d17aad3a3cDe Bio-Peeling behandeling is een unieke biologische kruidenpeeling, ontwikkeld door een dermatoloog en gebaseerd op een combinatie van algen, puur natuurlijke kruidenvezels en essentiële oliën. De Bio-Peeling is biedt oplossingen voor huidproblemen als:

  • Acne & vette huid
  • Overmatige pigmentatie &levervlekken
  • Littekens , grove poriën & striae
  • Rimpels & preventieve werking

De Bio-Peeling is niet agressief, dus geen vervelling, geen rode huid en geen pijn. De Bio-Peeling bevordert de celvernieuwing , de productie van collageen en elastine. Tevens verhoogt het de immuniteit van de huid en worden de alle huidfunctie genormaliseerd. De Bio-Peeling is geschikt voor alle huidtypen. Zowel voor vrouwen als mannen, voor gezicht en lichaam. Toepasbaar het gehele jaar door, ook in de zomermaanden. De behandeling is preventief, eens per maand of in kuurverband toe te passen. Na de behandeling werkt de peeling nog 10 dagen actief door in je huid, daarom is het belangrijk om afgestemde Neoderma huidverzorgingsproducten voor thuis te gebruiken. Ingrediënten van deze huidverzorgingsproducten ondersteunen namelijk de aanmaak van collageen en voorzien de huid van extra zuurstof. Zo herstelt je huid sneller en blijft je huid in betere conditie. Duur 60 minuten.

Maak een afspraak

Bio Lifting

bio-lifting_04f3bdf103c117419e504c3e8863bfd0-1Deze behandeling is speciaal ontwikkeld om het zuurstofgehalte te verhogen en fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het unieke van de behandeling is dat deze ook gebruikt wordt voor op de ogenleden, wat een liftend effect geeft aan de wenkbrauwen.
De behandeling geeft liftend, verstevigend en verjongend resultaat van je gezicht, hals en decollete.

De behandeling is gebaseerd op de werking van Perfluorcarbon (Blue Blood), Aloë Vera en Echinacea Purpurea extract in combinatie met Maltodextrine Saccharide (verkregen uit zetmeel). Ideaal voor de vermoeide, verslapte, slecht doorbloede huid, bijvoorbeeld een rokershuid, na gewichtsverlies of ziekte. Duur 60 minuten

De Bio lifting is een uitstekend te combineren met de Bio Peeling voor een nog optimaler resultaat. Duur 90 minuten.

Maak een afspraak

Micro-Needling huidverbetering

dermacure-dermapen-2-300x200De Dermapen is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van MicroNeedling. Dermapen stimuleert in de diepere huidlagen de aanmaak van lichaamseigen collageen en elastine en stabiliseert de melanine productie. Collageen is het lichaamseigen eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Melanine is verantwoordelijk voor de pigmentatie van onze huid. De vibrerende naaldjes creëren microkanaaltjes tot in de diepere huidlagen waardoor er een verhoogde opname van actieve werkstoffen plaats vindt en de gebruikte producten een nog beter resultaat leveren. MicroNeedling met Dermapen behandelt: de verslapte, verouderde huid fijne lijntjes & rimpels, specifieke lijnen op de bovenlip, vergrote poriën, striae, littekens (acne, operatief en brandwonden), hyperpigmentatie (te veel pigment). Je kunt kiezen uit de volgende behandelmogelijkheden: rond om de ogen en/ of mond, gelaat, hals en/of décollété. Duur 60 minuten.

Maak een afspraak

Met uw huid aan de rol!

De Dermaroller ™ maakt gebruik van 200 zeer fijne naaldjes die de huid “gecontroleerd perforeren” zonder de opperhuid te beschadigen.

Dit stimuleert in de diepere huidlagen de aanmaak van lichaamseigen collageen en elastine en stabiliseert de melanine productie. Collageen is het lichaamseigen eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Melanine is verantwoordelijk voor de pigmentatie van onze huid. De naaldjes creëren microkanaaltjes tot in de diepere huidlagen waardoor er een verhoogde opname van actieve werkstoffen plaats vindt en de gebruikte producten een nog beter resultaat leveren. De dermaroller kan zowel in een behandeling bij een salonbezoek worden toegepast als voor THUISGEBRUIK. ’s Avonds voor het slapen is het meest ideale moment om thuis je huid te behandelen. Tijdens de nacht kan je huid mooi herstellen met een voedende nachtcrème, zodat je de dag weer stralend kunt starten.

Het Microneedle Therapy concept is een medisch geregistreerd concept afkomstig uit Amerika waarbij gebruik wordt gemaakt van zeer fijne naaldjes van chirurgische kwaliteit waarmee diverse huid indicaties succesvol worden behandeld.

Pigment en donkere vlekken verhelderen

Pigment is een donkere verkleuring in de huid. In de zomermaanden is pigmentvorming een natuurlijke bescherming tegen UV straling van de zon. En dat is maar goed ook, anders zouden we altijd verbranden. Pigment wordt ook gevormd door andere soorten licht, zoals het licht van je mobiele telefoon of tablet. Soms lijkt piment zich samen te klonteren, waardoor er een vlek ontstaat. Dit noemen we een pigmentverstoring. Een pigmentverstoring kan verschillende oorzaken hebben zoals verandering in de hormoonhuishouding. Een voorbeeld hiervan is het zwangerschapsmasker. Naarmate onze huid ouder wordt kan er ook een verstoring ontstaan, een voorbeeld hiervan is de ouderdomsvlek. Deze komen voor in het gelaat en op de handrug. De diepte in de huid bepaalt de kleur van de pigment. Hoe dieper de pigmentverstoring ligt des te grijzer is de vlek. Hoe hoger de vlek in het huidoppervlak ligt, des te bruiner de vlek is. Om erger te voorkomen raad ik je aan een product te gebruiken met minimaal SPF 30 alle dagen van het jaar. Pigmentverstoringen zijn goed te behandelen. Hierbij moet je thuis de juiste producten gebruiken om het pimentproces in de huid te verstoren. Daarnaast onder ga je iedere 2 weken een behandeling; je huid wordt verdund, waardoor de pigmentverstoring naar boven toe op schuift en uiteindelijk de huid verlaat. Het aantal behandelingen in de kuur is afhankelijk van de diepteligging van de pigmentverstoring. Je moet rekening houden met minimaal 4 behandelingen. Duur 60 minuten.

Maak een afspraak

Verwijderen van tele’s / steelwratjes

Couperose of tele’s zijn zichtbare rode soms paarse bloedvaatjes in de huid. Je ziet ze vooral op de wangen. Ook kan er eentje heel goed zichtbaar zijn als een klein spinnetje. Die zit vaak op je jukbeen of kin. Deze zijn goed te behandelden met de methode van elektrisch ontharen. Een aantal dagen na de behandeling zijn de bloedvaatjes verdwenen. Je kunt de behandeling het beste laten uitvoeren wanneer de temperatuur buiten en binnen niet veel verschilt. Zoals in het voor- en najaar.  Steelwratjes zijn kleine uitstulpingen van bindweefsel. Meestal komen ze voor in je nek en op het décollété. Soms zit een steelwratje op het ooglid. Dit kan door het toepassen van de ontharingsmethode verwijderd worden. De huid wordt gecoaguleerd waardoor de steelwratje meteen van de huid valt. Er blijft een klein korstje zichtbaar na de behandeling. Na een paar dagen is dit weer weg en ziet je huid er weer prima uit. Duur vanaf 15 minuten.

Maak een afspraak